Boezobabbel kleuterparticipatie

Een vlieg in de kleuterklas
Onze school wil in het jaar van de kleuter een aanzet geven om acties op te zetten rond kleuterparticipatie. De kleuterklas van nu lijkt niet meer op de bewaarklasjes van vroeger. Ook voor de allerkleinste kleutertjes van 2,5 jaar is de klasomgeving aangenaam en stimulerend, en voor de verzorging krijgt de kleuterleid(st)er hulp van een kinderverzorg(st)er.
Wij vinden het belangrijk dat elke kleuter regelmatig onderwijs krijgt. Ook het dagelijks op tijd aanwezig zijn op school is heel belangrijk.
Elke ouder wil wel graag eens een vlieg zijn in de klas van zijn kinderen. Voor het jaar van de kleuter werd er een dag gefilmd in een kleuterklas. Wat doen ze daar precies? Hoe pakt de kleuterleid(st)er dat aan? Van het vroege afscheid aan de schoolpoort tot de laatste knuffel rond half vier. Daarbij bekijkt en becommentarieert opvoedingsspecialist Peter Adriaenssens de beelden. Hij legt stap voor stap uit waarom de kinderen en de kleuterleid(st)er doen wat ze doen. Daarnaast zijn er nog twee vervolgfilmpjes: ‘In de rugzak van de kleuters’ en ‘De geheimen van de kleuterjuf.’ Deze filmpjes kan u vinden op volgende website: http://www.klasse.be/ouders/

Download bestand

Gepost in Boezobabbel voor Ouders | Permalink