Boezobabbel lezen

‘Als je een dagdromer bent, een fantast, een liegbeest,
een zoeker, een vluchter, een kind dat graag leest,
Kom dan naar mij, je hoeft niet te bellen.
Kom dichterbij, ik ga sprankelende sprookjes vertellen.
Kom binnen…
We beginnen!’

Met dit gedicht nodigen we jou van harte uit om samen met ons aandacht te besteden aan de leescultuur van de kinderen. Omdat lezen op school en thuis een noodzaak is en omdat lezen leuk is!
Lezen op school is heel belangrijk omdat kinderen er op hun eigen niveau kunnen proeven van verschillende boeken en ervaren dat lezen ontspannend en gezellig kan zijn. Het doel van het leesonderwijs is er voor te zorgen dat alle kinderen kunnen en willen lezen en dat ze zelfstandige lezers worden. Met de school zorgen wij er voor dat de kinderen dagelijks lezen. Op donderdag gaan we met verschillende klassen naar de bib en daar lezen kinderen hardop onder begeleiding van enkele leesouders op hun eigen tempo en niveau. Het lezen in kleine groepjes heeft als voordeel dat het kind regelmatig een leesbeurt krijgt en op deze manier wordt de kwaliteit van het lezen groter.
Ook het leesklimaat waarin de kinderen thuis opgroeien is bepalend voor hun houding tegenover het lezen. Daarom willen wij u vragen om samen met alle leerkrachten het lezen thuis ook aan te moedigen en dagelijks te lezen met uw kind.

Download bestand

Gepost in Boezobabbel voor Ouders | Permalink